Mest populære tresorter på gulv

Hardtregulv

Våre hardtregulv består av 20mm tykke hardtreplank som som føyes sammen. Plankene spikres og limes i mange tilfeller til underlaget.

Skipsgulv

Det som skiller skipsgulv fra vanlig hardtregulv, er først og fremst natefugene mellom plankene. Ut over det estetiske tjener fugene til å oppta tregulvets bevegelser i takt med luftfuktigheten. Fugene fylles med sikafleks

Parkett

Denne typen gulvplank må ha støtte under hele flaten, derfor stilles det ikke de samme krav til tykkelse på planken (14-16mm) derimot må plankene være stabile i og med at gulvet legges flytende, dette oppnås ved å fremstille gulvplankene med tre lag kysslimt tre.

Teak

Dyrkes på plantasjer i Sørøst-Asia. Plantene er mørke med et gyllent eller grønnlig skjær, ofte med ganske kraftig fargespill. Noen planker vil ha nesten svarte åretegninger. Teak er tungt, hardt og stabilt. Med et høyt innhold av naturlige impregnerende olje er teak svært motstandsdyktig overfor råte og sopp.

Ipé

Vokser i tropiske strøk av Sør-Amerika, hvor det felles i statskontrolerte avvirkningsprosjekter. Fargen er mørk brunoliven til oliven med utydelig åretegning. Porene er grove med lyst porefyll. Ipé er svært tung og hard tresort som i likhet med teak er naturlig impregnert mot råte, sopp og insektangrep.

Eik

Eiken vokser i hele den tempererteklimasonen. Treet er gyllenbrunt med et svakt rødskjær. Åretegningen er markant med mørke årringer og preget av skiftet mellom hurtig og sen vekst. Åremønsteret med “spissbuer” er karakteristisk. Eiken er hard og slitesterk og er i århundrer blitt brukt bl.a. til gulvplank.

kempas
Kempas gulv

Kempas

Vokser i Sørøst-Asia. Kjerneveden er rødlig med forholdsvis utydelig åretegning, mens geiten er rødgyllen med tydelig åretegning. Treets store rotjarer gir spennende avtegninger i åremønsteret. Kempas er en tung, hard og stabil tresort.

rodeik
Rødeik gulv

Rødeik

Amerikansk rødeik, som vokser i den sørlige delen av Nord-Amerika, har brunrød ved med brede årringer og mer markert tegninger enn vanlig eik. Rødeiken har for øvrig de samme fine egenskapene som eik.

merbau
merbau gulv

Merbau

Denne tropiske tresorten vokser bl.a. I Malaysia og Indonesia. Fargen varierer fra oransjebrun til rødbrun med uregelmessige, mørke åringer. Det gir et gulv med et flott varmt spill. Merbau er tungt og hardt og svært stabilt.

wenge
Wengé gulv

Wengé

Vokser i fuktige områder i tropiske Vest-Afrika. Plankene er mørkt brunfiolett til nesten svarte, med vakre åretegninger. Wengé er tett og stabilt og egner seg utmerket til gulv.

mahogni
Mahogni gulv

Mahogni

Ekte araputanga mahogni vokser i tropiske strøk av Mellom- og Sør-Amerika. Etter oppskjæring endrer det gyllenrøde treet farge og blir etter hvert flott rødbrunt med et gyllent skjær. Variasjon i fargenyanser og åretegninger gir gulvet et fint spill.

keruing
Keruing gulv

Keruing

Meget utbredt i Sørøst-Asia, hvor flere land driver en kontrollert, bærekraftig avvirkning. Fargen er ensartet gråbrun til rødbrun uten store nyanseforskjeller, og overflaten er matt. Tresorten er uvanlig slitesterk og anvendes derfor til sterkt traffikerte gulv.

Jatoba

Treet, som også kalles søramerikansk kirsebær, vokser i Sør-Amerikas tropiske skoger. Fargen er blank oransjebrun til rødbrun med tydelige åretegninger. Pga. Vekslende fiberretning kan noen planker virke stripet i gylne og brune nyanser. Jatoba er en meget hard tresort.

lerkgulv
Keruing gulv

Lerk

Europeisk lerk vokser i Europa, Russland og Sibir. Geiten er smal og gulaktig. Kjernen er blank rødbrun og får med tiden mer farge. Årringene er tydelige med skarpe avgrensninger. Treet er svært harpiksholdig, og harpiksgangene kommer tydelig frem. De spredte kvistene er mørke og harde.

Furu

Furu vokser i Europa og er særlig utbredt i nord, fra Norge til Sibir. Geiten er gulaktig/hvit og porøs, kjerneveden mørkere gulbrun og rødbrun. Åretegningen er tydelig. Plankene mørkner kraftig når de utsettes for lys, men dette kan motvirkes med lutbehandling.

Ask

Asken er utbredt i Europa og USA. Fargen er lys gulaktig til hvitaktig. Åretegningen er tydelig med lys høstved og mørk vårved.

pitch line gulv
Pitch Pine​ gulv

Pitch Pine

eller Southern Yellow Pine- vokser i det vestlige USA. På fargen minner den om furu. Geiten er gulaktig, den harpiksholdige kjerneveden er rødgul til rødbrun. Plankene er nesten kvistfrie og åretegningen kraftig markert med lyse og mørke flammer eller striper. Pitch Pine er litt tyngre og hardere enn vanlig furu.

Trenger du hjelp med gulvsliping?

Ring Nå

Tilbud / Befaring

Privatperson / bedrift?:

Område:

Tjeneste:

Tilbud / Befaring

Få Tilbud nå

Få Tilbud nå

Takk, din melding ble sendt inn

Vi kommer til å ta kontakt så snart som mulig. 
For å kontakte direkte, ring oss på: