Slipe gulv eller legge nytt? Hvorfor pusse et tregulv?

Mange vurderer hva de skal gjøre med et gammelt tregulv. Det finnes ulike alternativ som: – pussing – maling – nylegging av tregulv eller parkett – nylegging av plastgulv (tarkett, belegg etc.)

Pussing av tregulv:

· Når du velger å pusse et tregulv investerer du i “sjel” i huset. Istedenfor å ha et hus som ser masseprodusert ut, som du får ved å velge et annet alternativ, så får du et personlig preg.
· En skal også være klar over at slik en produserte tregulv tidligere var av langt bedre kvalitet enn man finner i de fleste produkter i dag.
· Mange har blitt overrasket over hvor mye kvalitet i farge og trevirke som plutselig kommer frem ved å pusse et gulv.
· Videre har du den gode følelsen av lunt trevirke under føttene, ikke billig plast.
· Lukt av pusset gulv overrasker også med å fylle rommet med en frisk og god trelukt, ofte bedre enn masseprodusert trevirke av i dag. Det kommer av at en brukte bedre kvalitetsvirke i tidligere tider, såkalt malmtre.
· Til sist to viktige moment i vårt land som har mye kulde i høst, vinter og vår-måneder, tregulv er varmeisolerende. Videre demper det trinnlyden imotsetning til for eksempel plastikkparkett (tarkett).

Maling av tregulv:

· Egner seg dårlig slik vi ønsker at våre hus skal fremtre i dag. Dette var ofte en løsning en brukte før det ble mer kjent hvor fine gulv en får ved å slipe dem. Maler en tregulv er det som å ta vekk husets sjel, og medfører også dårligere pris ved et hussalg.

Nylegging av tregulv eller parkett:

· Egner seg best der hvor en har bygget nytt, eller der det ikke finnes eldre tregulv fra før.
· Husk også at hvis en velger dette alternativet så får du snekkeromkostninger i tillegg som gjør totalprisen to til tre ganger høyere i forhold til pussing.

Nylegging av plastgulv (tarkett, belegg etc.)

· Plastgulv som tarkett (kunstig parkett) har som oftest en kort levetid da de ganske raskt får en matt overflate. Enkelte typer sveller også veldig lett ved lett gulvvask, og en får et gulv med “bølgekanter”. Da er det ødelagt og må skiftes.
· Plastikkgulv er kalde og forsterker trinnlyd og støy.
· Plastikkgulv trekker ned når en skal selge mht. pris, og gir heller ikke noe imponerende skue ved festelige anledninger etc.
· Belegg anbefales bare i yttergang der hvor det er mye våte sko som settes.
· I innergang bør en legge vekt på ordentlige tregulv som gir et helt annet inntrykk og følelse enn plast med “billigstempelet” både ved bruk og salg.

Ring Nå

Tilbud / Befaring

Privatperson / bedrift?:

Område:

Tjeneste:

Tilbud / Befaring

Få Tilbud nå

Få Tilbud nå

Takk, din melding ble sendt inn

Vi kommer til å ta kontakt så snart som mulig. 
For å kontakte direkte, ring oss på: